circle icon

Livsmedelsbutik för människor i ekonomisk utsatthet

Matmissionen är Stockholms Stadsmissions koncept för sociala matbutiker som minskar matsvinn, motverkar matfattigdom och skapar fler möjligheter för arbetsträning. När den femte butiken i Stockholmsområdet skulle öppna i Kista Galleria anlitade Matmissionen Bylero för projekt- och byggledning, något vi är mycket stolta och glada över.
- Det känns riktigt bra att ha jobbat i ett projekt som bidrar så starkt till samhällsnytta och stöd för dem som behöver det allra mest, säger Linn Drakman, bygg- och projektledare hos Bylero.

Med Matmissionens nya lokaler når Stockholms Stadsmission fler behövande. Det ekonomiska läget i Sverige slår hårt mot människor som redan lever på marginalen, något som märks i verksamheten då antalet nya medlemmar är rekordhögt. Butiken i Kista förväntas bli den mest välbesökta av dem alla.
- Vi är väldigt glada över att kunna öppna i Kista, eftersom vi vet att efterfrågan i Järvaområdet är stor, säger Johan Rindevall, chef för Matmissionen på Stockholms Stadsmission.

Det lyckade samarbetet med Bylero har bidragit till att Matmissionens femte butik i Stockholmsområdet har kunnat möta behovet och att man har kunnat slå upp portarna så snabbt, menar han.
- Vi är mycket nöjda med Linn Drakman och Byleros snabba och proffsiga insats som hjälpt oss förverkliga den nya butiken, säger Johan Rindevall.

    KONTAKTA OSS


    * Fälten är obligatoriska